MAGLIA / STICKAD MODE

Maglia är ett varumärke som erbjuder eleganta stickade damplagg av hög kvalitet. Den första Maglia-kollektionen började säljas i butikerna hösten 2012. Numera säljs Maglias stickade plagg i Estland, Lettland, Ryssland och Finland. Återförsäljare av Maglia-märket i Finland och i Sverige är det finlandsbaserade modeföretaget Voglia OY.

  Kvalitet, bekvämlighet och ett stort färgurval är ledord för märket. Maglias stickade plagg är i praktiken tillverkade av testade garner och designade för god passform för olika kroppstyper. Utöver de stickade plaggen består kollektionen av trikåtoppar i trendiga färger. Vid tillverkningen prioriteras hudvänliga och naturbaserade garner, varav ull, bomull, linne och viskos är våra favoriter. Maglias mission är att ge kunderna ett förmånligt pris utan att kompromissa med kvaliteten.

  Maglia-märkets team har lång erfarenhet av modeutveckling, -handel och -produktion. Företagets ägare och VD Peeter Larin har tidigare varit styrelseledamot i många av de ledande konfektionsföretagen i Baltikum-regionen. Maglia-kollektionen planeras av modedesigner Evelin Lill, vars skapelser förärats med Kuldnõel-priset.
Evelin Lill: Stilen i Maglias kollektionen kan beskrivas som spännande, modern, kvalitativ och kvinnlig. Vi kombinerar internationella modetrender och vår egen design samtidigt som vi tar hänsyn till särdragen hos dem som använder våra produkter.
 Maglia team: Peeter Larin / CEO, Evelin Lill / designern